BRODDAR, HACKSPETT OCH STÅUPKOMIKER

  En Hackspett slår trumvirvlar, det droppar från taken och solen värmer i  väldigt skyddade lägen. Rosén, som föser bort snö från Pickupens kapell, säger att han hört  Stefan, han som varit sängliggande och sjuk en längre tid,varit ute en kväll och visslat.

Möter Hans-Åke i korsningen vid g:a Konsum. Han är uppåt värre och berättar att han varit på GT-gården och satt ut stolar och grejat hela förmiddagen. Babben Larsson kommer ikväll klockan 19.00 och det finns fika att köpa både före och efter föreställningen.

När jag kommer hem från promenaden, hänger den brodd jag tappade under gårdagens spatserande runt byn, på dörrhandtaget. Den här världen är kanske inte på fallrepet, trots allt.

Nilas ringer och berättar att han varit på Mårten Anderssons Standupshow i Stockholm och att denne skämtat om mig.

”Jaså minsann?”
”Ja han sa att Nordkoreas diktator har en sådan gräslig frisyr att den ser ut som om att du klippt honom med  gräsklippare.”
”Fick han några skratt?”
”Jodå”

Om en stund sätter jag på mig en ren skjorta och far till GT-gården. Jag tror, och hoppas, att Babben inte sänker sig till lyteskomik på andras bekostnad. När hon en gång sa att hennes lår i nätstrumpa såg ut som en Kassler, skämtade hon om sig själv. Det är helt ok.

Vad kul att få gå på Babben i lilla Jättendal!

Och tänk att jag fick tillbaka min brodd!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.