PLOCKA RÖSTER, PLOCKA LINGON

  En röst som dröjer sig kvar efter dagens program är han som ville slå ett slag för rökning. Man hörde hur det nikotingula slemmet släpade sig upp och ned längs hans luftrör där han, sjukskriven och nog lite sliten, som en ytterst lite PK-Don Quiote drog sin lans för denna en av de sista bastiljonerna för självvald ohälsa: Rökning. Efter sändningen åker jag hem med Maria, hon har varit på möte, vi stannar till i Gnarp och tar en lång rask promenad upp mot Fröstenvallen.

” Det lyser rött av lingon överallt” säger hon och i mitt inre hör jag 70- eller var det 60-talslåten ”När lingonen mognar” med ”International Harvester”. Sätter mig i en slänt, plockar och proppar munnen full med sötsyrliga  bär.

plockar-lingon

Det är som att göra ”Ring P1” fast med vindens sus i trädkronorna, långt ifrån studions kontrollerade och noga utmätta luft, men, ändå, det är som att plocka röster  ur etern.

Som om inte det vore nog droppar det in ännu en filmsnutt från ”Den sista hippien i Gnarp” och här i ett inslag där hon kallar sig ”Naturpoeten”.

Slutligen: Kära läsare. Här kommer ett riktigt jättebra boktips. En feelgoodbok som inte är mesig och som både är smart rolig och har udd.
Läste den idag, den är rätt kort men så bra och som sagt rolig.”Presidentens hatt” av Antoine Laurain.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.