FOGELBERGS LJUDBOKSPOD

Det är en väldigt speciell känsla att stå i Studion med min äldsta dotter. Är detta nepotism, d.v.s. gynnande av släkting? Tror inte det för medan jag arbetat så länge med radio, 36 år, som hon är gammal, har jag lärt mig hantverket genom att misslyckas, göra om och bli lite bättre. TullaMaja har en gedigen radioutbildning och är numera fast anställd vid SR.

Ljudböcker är något jag kan, slukar dem likt en säl glufsar i sig strömming, och TullaMaja är Världsmästare på att inom bråkdelen av en sekund sätta sig in i ett ämne och låta som om hon behärskar det fullständigt. Fattar inte hur hon gör, men strunt i det, tillsammans fungerar vi bra.

Om det finns en rollfördelning är det väl så att jag är den erfarne men lätt förvirrade och skapligt blinde gubben medan hon har toppkoll och kan sammanfatta med en slagkraftig mening.

Som gäster har vi Amelia Adamo, ljudbokslyssnare som inte gillar deckare, och Irene Lind som är skådis på Dramaten och som själv läst in många böcker.

Alltihop går riktigt bra. Pether Öhlén, producent, berättar för mig att TM gör sådana där kärleksfulla miner: Nu är pappa lite nervös och förvirrad igen men det kommer att ordna sig.

Tekniker Peter Wallgren ser till att allt blir i ettor, nollor och i Stereo.

Jag älskar att arbeta med min dotter och göra en pod om mitt favoritämne: Ljudböcker.

2 tankar om ”FOGELBERGS LJUDBOKSPOD”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.