BÖNHÖRD

När det är Fredag i ”Ring P1”-studion levererar Hagabagarn fem goda kaloribomber. Två till slussen, en till Peter W som är tekniker, en till producenten Pether Ö. och en till programledaren. Oscar, Pethers mans barn, 22, är också med. Tekniker nummer 2, Ove, som för dagen sysslar med något annat kommer in och vädrar över bakelserna.

Spänningen stiger.

En man som arbetat som Tandläkare i Saudiarabien vittnar om ett öppet samhälle där kvinnorna inte kommer till korta. Strax ringer en dam vilken varit Barnmorska i Saudiarabien och då blir bilden en annan.

”Det där landet låter som en solskenshistoria” försöker jag.

”Det kan han (tandläkaren) säga för han är en man” förklarar Barnmorskan.

Hela tiden ligger den planerade Nazistdemonstrationen i Göteborg imorgon lördag och bubblar. Många vill prata om att det pratas för mycket om Nassarna.

Då ringer Ove som är positivt inställd till demonstrationen, spännande att en med verkliga Nazistsympatier hör av sig men när han inte vill kännas vid förintelsens ohyggliga och industriella mördande av Judar: ”Några var det väl som gick åt” säger han skeptiskt, får jag fikabrödet i halsen, allting svajar och jag förlorar för ett ögonblick mitt goda humör.

Då ringer någon annan och tycker att det på sitt vis var skönt att höra en med Nazistsympatier uttala sig. Fram med trollen i ljuset så får vi se om de tål lite sol. Annars är det bara alla utanför denna lilla krets som har synpunkter.

Men i ”Ring P1”får man höra det mesta och på måndag är det Sverker Olofsson i Umeå som tar emot.

Från det ena till det andra: I en krönika i denna dags Hälsingetidningar om en bönestund maskerad till Gospelkväll satt jag och längtade efter att kultorkestern ”The Kristet Utseende” skulle återuppstå. Jag har blivit bönhörd för ett mail berättar att de spelar i Delsbo 4:e November.

Helgplaner? Tja, vad sägs om att plocka svamp? Och slipa vidare på resplanerna till Montenegro.

En tanke om ”BÖNHÖRD”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.