VILKEN DAG!

Morgonfikar hos Christer på Västerlånggatan och medan jag dricker en stark Latte, mumsar på en Surdegsfralla med ost och Italiensk skinka och halsar en Citronläsk kommer Christer och jag överens om att det blir Utställning av mina Bronsgrejor på Västerlånggatan 67 lördagen före 2:a Advent mellan 12.00 och 16.00.

Träffar TullaMaja som kommer med Hjördis till Stockholms Stadsbibliotek i hörnet Sveavägen/Odengatan. Med sig har hon även inspelningsutrustning så att vi kan spela in Jenny Källberg, vid sidan av Maria i Karlstad, min absoluta favoritbibliotekarie.

Jenny är en fontän av lästips och utstrålar den där bokhungern som borde vara kännemärke för varje bibliotekarie.

Vi talar om skillnaden mellan Ljud- och Talböcker. Bland mycket annat.

TM, Jenny och Hjördis poserar vid en gammal dricksvattenautomat, installerad i Biblioteket, ritat av mannen som även skapade Skogskyrkogården, Gunnar Asplund, redan när det öppnades 1928. Kranen är en diskuskastare.

Lunch på ”Urban Deli”, det är ”Black Friday, folk har just fått lön och det är ett sådant helvetens liv att jag längtar efter en stilla promenad på Åvägen.

Under eftermiddagen fortsätter vi inspelningarna på ”Visuellt Ljud Jungman Jansson” på Brännkyrkagatan.

Det är i deras studios som många Ljudböcker blir till. Vi talar om stort och smått, allt för ”Fogelbergs Ljudbokspodd” och en lustig detalj är den pösiga kudde som finns i varje studio. Det är den s.k. ”Kurrkudden” som inläsarna lägger över magen när magen börjar knorra.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.