Julkalender julafton – Skäggstölden på Kråkebohöjden, del 24

1985a

Täppas Toppenblogg önskar God Jul! med en berättelse hämtad ur gömmorna på vinden. Den låg i kartongen bredvid glittret, kulorna och resterna av ett gammalt pepparkakshus.

Skäggstölden på Kråkebohöjden” sändes i radio första gången 1985. Tomten bor i ett rörigt och trivsamt hus. Han snickrar och har särskilt mycket att stå i veckorna innan Jul. Lisa är Tomtens bästa vän och med tanke på att Lisa har ett barn i sin mage och att Tomten är pappan, är de mycket mer än bara vänner. Livet skulle vara problemfritt om det inte vore för Bruna Gubben. Denne dyker upp och trasslar till saker och ting när man minst anar det.

Här finns också den uppstudsiga kråkan Olydiga Lydia, Den Vandrande Pinnen, Älgarna i skogen, en vimsig uggla m.m.

Det är Peter Harrysson som spelar Tomten och Anja Landgré är Lisa. Bo Hülphers gjorde musiken till sångerna och det var jag som satt i arbetsrummet i ett hus på en kulle i Vattlång, inte så olikt Tomtens egen kåk, och hittade på alltihop.

1-24 December presenterar Täppas Toppenblogg ett nytt (gammalt) avsnitt samtidigt som vi, webbmästare Hans och jag, önskar alla En Alldeles Underbart Härlig Jul!

Del 24

God Jul önskar Täppas och Webbmaster Hans

4 tankar om ”Julkalender julafton – Skäggstölden på Kråkebohöjden, del 24”

 1. Täppas spelade in ngr låtar med oss i GT-gården som skulle användas i den här serien. Jag undrar om dessa spår finns kvar någonstans ? Mvh Hans

  1. Hej!
   Var du med i bandet ”Wicked Crew” som övad i GT-lokalen? Minns att jag hörde er tvärs över dalgången i vattlång men tyvärr har jag inga inspelningar kvar från den tiden. Men minnet lever förstås.
   Hej från Täppas

   1. Jag var med och spelade gitarr i Wicked Crew. Thomas Mohlen ifrån Vattlång spelade på basen. Roliga tider. Du spelade in oss och jag tror att låten Främling hördes någonstans i bakgrunden i denna julkalender ( om jag inte missminner mig ). Har inte hittat det dock, får göra en till genomlyssning och hoppas att det dyker upp. MVH

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.