BRÄNN ALLA MINA BREV

Bilarna kryper fram som knottriga skalbaggar. Det faller regnblandad snö över Vasagatan och när jag kommer fram har Kajorna storkonferens i Baggensparken, Gamla Stan.

Jag befinner mig, oavsett adress, i ljudboken ”Bränn alla mina brev” av och med Alex Schulman. Berättelsen om morfar Sven Stolpe, mormor Karin Stolpe och Olof Lagercrantz är så gripande att jag får en klump i magen.

Sven Stolpe var en genomhemsk person som trots allt hade en tyngd i sin tid. Han var en enmänniskasekt som band sin hustru. Hennes synd var att hon ibland tänkte en egen tanke och att hon, på riktigt, hade älskat Olof Lagercrantz.

En strålande bok. Annorlunda mot alla fesljumma deckare jag plöjt på sistone.

Allt medan Kajorna i Baggensparken håller på med sina Kajliv.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.