EN TUNG HÖSTVECKA

Måndag: Träning på World Class Slussen och det är, efter en lång period av frånvaro, som att komma hem. Prata med Judith och L8 Baker, ro som en galning, dricka kaffe och äta äpple. Så enkelt och så trivsamt.

På kvällen är det PK, Publicistklubbens månadsmöte, diskussion om Public Service framtid och om vad man kan göra för att säkerhetsskydda sin dator och telefon. Signal är ett bra krypteringsprogram.

Tisdag: Mer träning på Gymmet.

Onsdag: Maria kommer till stan och vi går på Pugh Rogefelts 50-årsjubileum som artist, på fullsatt Circus.

Precis som Bob Dylan var det 50 år sedan han skapade sina numera klassiska låtar som ”Här kommer natten” och ”Små lätta moln” och det som riskerar att bli patetiskt och tillbakablickande är, med ett så bra ungt band, värsta bästa rockkonserten.

Per Gessle sitter på första bänk som en troende inför sin musikaliska Guru.

Torsdag: Bio med Pedro Almodovars ”Smärta och ära” och när Maria ska syntolka blir det trassel. Hon förklarar för de som sitter nära, det finns gott om tomma platser i salongen, att de gärna får flytta på sig. De väljer att sitta kvar, sucka och stöna när hon viskar i mitt öra. Svårt läge och det är egentligen efteråt, när Maria ingående förklarar handlingen, som jag tycker mig begripa filmen.

På kvällen är det Sissela Kyhle på Scalateatern, fullsatt och publiken är hänförd. Roligt och slagkraftigt, särskilt när hon härmar olika utpräglande kvinnor som Julia Ceasar och Laila Westersund. För att inte tala om Susanne Reuter.

Fredag: Promenad längs Karlbergskanalen, rundar Kungsholmen och kommer till Kristineberg. Maria, som just nu är väldigt inne på broar, blir yr av lycka när vi går Tranebergsbron fram och tillbaka.

Kväll med ännu en film, Gardells ”En komikers uppväxt”. Filmen som inte alls är kul, tänk vad barn kan vara grymma, är sorgligt jättebra.

Dessutom kommer vi på en fiffig syntolkningsmetod, ett tillvägagångssätt som minimerar risken att vi ska uppfattas som störande.
Hon ringer mig via Messenger, pratar lågt i sin mikrofon och jag hör perfekt i mina lurar.

Lördag: Orgelkonsert i Storkyrkan.

Ja den här veckan har verkligen varit händelselös men med stigande ålder har jag insett att hösten kan bjuda på sådana oxveckor.

2 tankar om ”EN TUNG HÖSTVECKA”

  1. Hej Täppas! Tack för mycket intressant läsning. Jag tycker du är med på många olika upplevelser i Stockholm! Kul att läsa. Själv har jag cyklat omkull och brutit höger arm på tre ställen. Det har varit en jobbig tid men jag har inte så ont längre. Tur. Hälsningar från Y-Buss-Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.