JULKLAPPSTIPS

Arv och miljö” av Vigdis Hjorth och läst av Gunilla Leining låter som en trist men vällovlig fackbok. Det är allt annat än det!

Gamla föräldrar dör, kvar finns några barn och så mycket ouppgrävd skit att man baxnar och febrigt lyssnar vidare.

Osebol”av Marit Kapla, hon läser den själv, vann Augustpriset. Kul för henne och och bra att denna fantastiskt fina bok når ut till fler läsare.
Boken består av långa samtal med människor i en utrotningshotad Värmlandsbygd.

Ålevangeliet” av Patrik Svensson och otroligt bra läst av Hannes Nejdal är en poetisk fackbok. Den griper tag när berättelsen om den mystiska varelsen rullas upp,

Dessutom är fiskarfängena nere vid ån tillsammans med pappan gripandde.

Klubben” av Matilda Gustavsson, läst av Ella Schattner är en djupdykning ned i Svenska Akademin inre liv.

Under ledning av snuskhummern Jean-Claude Arnault spelades unga förhoppningsfulla och kulturintresserade flickor i händerna på några som inte är så högstående. Inte om man skrapar på ytan. Sträcklyssning.

Jag” av Elton John och läst av Tomas Bolme är en självbiografi som inte liknar någon annan. Inte skulle Horace Engdahl skildra när han sitter i nerspydd morgonrock och onanerar framför en bögporrfilm.

Knark i floder. Naket. Underskruvad Brittisk humor och ibland hysteriska skratt. Jag slukade boken

Dessa och en massa andra fina böcker finns att ladda ned från Storytel eller också går man till Lennart Bergströms boklåda i Vängåvan, Sundsvall, det finns förstås andra boklådor också, och handlar ett ex för alla de här böckerna är så bra att man både kan äga dem eller med gott samvete ge bort dem i julklapp.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.