TRYCK 5 FÖR ETT BÄTTRE LIV

Pakistan må översvämmas men i dagens Ring P1 talade vi om Facebook och hur personliga människor är när de beskriver sitt liv i stunden.

På statusraden står det att personen dricker Champagne och äter Jordgubbar i vackert motljus på sin paradisiska balkong men är det verkligen sanningen?

Tänk om personen som skrivit det vaknat med en molande känsla av att något är fel. Jättefel. Allt håller på att gå åt helvete och att Facebook:aren känner sig stå i en diffus skuld till allt och alla.

Under eftermiddagen ringde jag ett Försäkringsbolag och ett Plastkortsföretag för att ordna upp ett och annat. När samtalen var avklarade ringde en automatisk röst upp och bad mig ange olika värderande alternativ och jag tänkte att nu sätter jag allt på ett kort och trycker 5 för ett bättre liv.

2 tankar om ”TRYCK 5 FÖR ETT BÄTTRE LIV”

 1. Jag hörde gördagens Ring P1 med ett halvt öra, som många gör. Men visst märkte jag att du där hade en rätt urspårad diskussion om sociala medier. Du verkade dra alla med Facebook över en kam, som om de vore lögnare som beskriver toabesök o balkongsittande.
  Vilka FB:sidor besöker du?
  Jag har precis öppnat FB själv, min stora invändning är att det tar tid… och att man översvämmas av kommentarer om man har många vänner. Men jag har inte sett något än som liknar det du raljerade över.

  En verkligen klok kvinna är bloggaren FarmorGun i Norrtälje, hon har också Facebook och skriver garanterat inte om toa-besök.
  Läs gärna hennes bloggkommentar om din syn på sociala media.

  http://farmorgun.blogspot.com/2010/08/far-aven-vanligt-folk-anvanda-natet.html

 2. Du var allt lite ute och cyklade … som man säger … vad beträffar FaceBook och dess användare. Jag är en av dem (född -46) och har jättefin kontakt med mina barn och barnbarn, bror och syster, brorsbarn och vänner … och hittills har jag inte behövt läsa om vare sig deras toabesök eller annat trams …

  Jag hade också tänkt referera till farmor Gun men det är redan gjort ser jag …

  Ha det … i cyberrymden …

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.