KOJDAG

Ett Helvetiskt Skitväder härjar i trakten av Edsåsdalen och förvandlar vår sista dag i Jämtland till en utpräglad Kojdag. Ligga på rummet, läsa och käka Godis is the name of the game. Regn och Snö piskar mot Fönstren.

”En mässa för de döda” av Jean Christophe Ganché är rätt bok en sådan dag. En ledare för en Gosskör i Paris hittas mördad, ihjälstucken med en syl rätt in i öronen och med Blodet somen Gloria runt hans huvud på kyrkans Stengolv. En Pensionerad snut börjar tillsammans med en ung Heroinberoende dito  rota. Den rare körledaren visar sig ha varit Satanisk Tortyrexpert i Juntans Chile och någonstans finns en koppling till Vidriga Nazistiska Läkare som med Inspiration från Utrotningslägren experimenterar med smärta.Har de unga Pojkarna i Gosskören blivit fullfjädrade mördare?

Det här reser en del nya frågor kring Grevens sjungande i Gosskör och vem är egentligen Philip, deras körledare?

Amanda, som jobbar inne hos Ragnar på Skiduthyrningen, tar emot mitt Plastkort när vi lämnar tillbaka våra hyrda Grejor.vi talar om Skulden. Kan en människa bli Skuldfri? Berättar för Amanda om boken jag läser och att Sopranerna i den Parisiska Gosskören var så Rena och Oskyldiga att de kunde göra vad som helst.

Hon har hört vetlösa Turister babbla om konstiga saker förut och säger bara: ”Hmm”

Tar farväl av Ragnar. Han heter Edsås i efternamn för Dalen är uppkallade efter honom eller också var det tvärtom.

Badar Bastu med en rar Serb. Hans Frus föräldrar ska köpa tomt och bygga hus i krokarna.

”Då får väl du och din Fru ärva det sedan?” undrar jag.

Han blir tyst, funderar och säger sedan:

”Nej det är klart, de lär inte ta med sig Kåken  dit de kommer”

Sedan sitter vi så där fundersamma som man bara blir i en Bastu. Vi mediterar över Fjällstugan som försvann. När ägaren gick bort tillbakabildades huset in i Intigheten och efterlämnar ett orörd stycke Fjällnatur.

En tanke om ”KOJDAG”

  1. Hej Teppas.
    Googlade runt lite för att se när ditt program sänds men blev dirigerad in på din blogg, kul att du nämnde mig, lite intryck måste jag ha gjort : ))

    Med tanke på att du åker till Edsåsdalen varje år så kommer vi säkerligen mötas igen, kanske på en fika i ”vårt” nya hus som står färdigt i November.

    Tack för ett trevligt sällskap

    Mvh Ivan ”Serben”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.