HUT GÅR HEM

Jullan tycker inte om att jag går själv på stan. Hon läser min inkommande post och påstår att det är för många galningar som går lösa därute. Kanske det men är man född Superhjälte är det inga problem.

Kom helt lugnt och gick längs Riddarfjärden, sög på pipan, njöt av en trevande sol och det behagliga ljudet av jobbargubbar som meckar med den nya tunneln ute på fjärden.

Det verkar som om jag är ensam i stan men förmodligen är det så att människorna bytt sina slamrande vinterklackar mot mjuka sommarskor.

”Vilken ful jävla keps” säger en raspig röst och jag känner hur min huvudbonad försvinner i 190 från flinten. Jag stannar till och säger:

”Kepsen, tack, och inga tricks”.

”Du kan ju dyka och hämta den” säger en annan och liksom febrig röst.

Det blir alldeles tyst. Sekunder tunga som blydaggar masar förbi. Hör två busar andas med ondskefull förväntan.

En av Busarna kopplar ett grepp om min midja och försöker slänga mig i plurret. Griper tag i räcket och står som fastgjuten. Varje cell i min kropp är på sin vakt. Jag gör en kobrasnabb triangulär beräkning för att bestämma den exakta angreppspunkten och knäar buse nr. 1 på hans fortplantningsorgan. Det krasar i hans pungkulor och när han lutar sig fram och stönar ger jag honom en distinkt vänsterkrok. Den är så obeveklig att mannens käke kommer att behöva en hel del sjukhusvistelse. Jag föser den oskadliggjorda snubben åt sidan. Han faller i backen som en säck potatis. Får fritt spelrum för en snärtig karatespark mot buse nr. 2. Den träffar som ett fruktansvärt åsknedslag men den fan tycks gjord av betong. Han grymtar. Busen är förvånad. jag behåller initiativet, gör en framlängesvolt, kryper ihop som en stålfjäder och med händerna i marken skjuter jag ifrån och träffar angriparens ansikte med båda fötterna. Jag har inte bytt till mjuka sommarskor och hans, förmodligen, fula ansikte mosas som en apelsin i en juicepress. Han svär och spottar tänder.

Buse nr. 2 inser att det är tvärkört, kastar upp buse nr. 1 över axeln och försvinner i ett moln av stön och svordomar.

Jag står kvar, borstar av kavajen och undrar över vart min keps tagit vägen? Hör hasande steg men de är liksom tantigt trippande och inte skurkaktiga. En rar mormorsröst säger:

”Är det den här du letar efter?”

Hon trycker kepsen omtänksamt i min hand och jag tackar och lufsar vidare. Än finns det lite vänlighet i den här usla världen.

4 tankar om ”HUT GÅR HEM”

  1. Är det på riktigt????:-) fast inte kul. Huvvaligen vilken hemsk stad vi lever i och vilken tur du går på gym.

  2. Peter, det är en fruktansvärd människosyn även här, vad vet du om det är värre i Rosengård och Somalia? Antar det märks/syns att Täppas är synskadad och även med andra som tar sig fram i rullstol t ex är det fritt fram att ge sig på dem och välta ur dem. Eller äldre som går med stavar och därför har en ryggsäck som de ska försöka fylla med mat från mataffären och blir omkullryckta med ryggskador för livet. Barn som åker tunnelbanan till sin helgförälder blir rånade på kläder, mobil mm. Och dessutom har vi världens högsta antal våldtäkter, endast krigförande länder i Afrika överträffar den procenten och där är vi väl inte än? Att vi lever i primitiva krigszoner? Vi är ju civiliserade och bäst på allt i hela världen eller hur? Och lär andra hur de ska leva för vi är så bra, hurra! Parentes, på Kungsholmen tog jag hand om en skakande och nästan lealös farbror, han försökte helghandla mat, noll tillsyn eller hjälp. Skulle ringa färdtjänst åt honom men han hade rätt till vissa resor bara så de kom inte, ringde taxi och bad chauffören hjälpa honom in. Och fick hoppas han inte blev rånad eller ihjälslagen men det gick bra.

  3. Det kan Inte vart några trendputtar direkt, det var väl mest en -80 tals grej att hoppa på misshandla och döda folk med annorlunda klädsmak. Nä nu gäller väl balkongutkastningskultur, personrån eller pedofili som har fått ett rejält uppsving med internet. Styckmord har ju blivit lite retro med och kommit tillbaka starkt!
    Undrar vad nästa trend eller combacktrend blir på -20 talet i lilla svedala, våldtäkter är lika säkert som lewis jeans och det blir aldrig omodernt?
    Ja det är en sjuk värld vi lever i SUCK!!!!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.