SJUNG OM STUDENTEN

H är på ”Glada Saxen” och plattar till sitt krusiga hår, jag står i duschen och Greven slänger i sig nudlar.

Ikväll blir det Studentskiva för Jullan och några av hennes skolkamrater. Temat är ”Så här har du aldrig sett mig förut”. H ska ha rakt hår, jag ska bära en Afrikansk klänning a la Thomas Di Leva på fyllan och Greven ska ha en rosa ”OnePiece” och en rosa mössa.

Hur pinsam kan en förälder bli? Svaret på den frågan är lika väldig som Universum och jag tror jag ska hålla tal.

Skakande öppenhjärtigt ska jag redogöra för hur hon gav sin napp till kattungarna på Lill-Skansen men hur hon ångrade sig, klättrade in och hämtade tillbaka den. Utan att tumma på sanningen ska jag berätta om den gången, 14 år senare, när hon gråtande ringde från en Polispikét efter att ha lånat en kompis syrras leg och torskat vid en Clubentré.

Egentligen är jag bara avundsjuk eftersom jag själv aldrig tog studenten.

Sedan är det föräldrarna. Alla är visst skilda några gånger och kommer dit med sin senaste som den näst senaste hatar.

Till skillnad från Greven tänker jag inte för säkerhets skull smälla i mig nudlar utan hoppas det blir god mat. Det är ju i alla fall en sylta som ligger vägg i vägg med Riche och endast ett stenkast från Stureplan.

En tanke om ”SJUNG OM STUDENTEN”

  1. Täppas, du är tuff du. Inget jag skulle ha vågat mig på torots mitt tidigare bruna bälte somhar blivit ett fett bälte. Men så är jag ju mycket gamlare (så sade man på Åland, där jag har mina rötter) än vad du är.

    Hoppas att ni har haft en underbar studentfest för Jullan denna fina dotter. Glöm nu inte bort att öppna på lädret ty det är ju vår uppgift, eller?
    Hälsningar från en kär vän/Christer

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.