I WOKE UP THIS MORNING WITH A GIANT CAT IN MY BED

Nikke Ström   Nikke Ström
Nikkes katt   Nikkes katt

Det knarrar i den väldiga lägenhetens golvplankor när Nikkes katt ”Sotis”, 13 kg, lufsar omkring som en gigantisk luden Tysk blodkorv. Vi sitter i köket och fikar med kaffe och sirapslimpa.

Nikke brummar vänligt. Han är en levande uppslagsbok i musik. Nämn en betydande musiker och han har pissat i kors med vederbörande.

Keith Richards? Givetvis.

Jullan och jag säger att vi fått biljetter till Bon Iver. Naturligtvis är han Nikkes polare som spelat i Göteborg på Pustervik ett antal gånger långt innan han blev världsberömd.

Roky Erikson? Inga problem. De framträdde ungefär samtidigt på Peace & Love i Borlänge.

Då kastar jag fram AC/DC kortet och tänka sig. Inga träffar på den inre sökmotorn. Hans enda kommentar är att de visst är bra men att sångaren är väl skrikig.

Nikke fyller på kaffe i kopparna. Han ska strax skjutsa oss till Göteborgs Central för i eftermiddag ska jag prata på ”Vita Käppens Dag” i Uddevalla.

Men nu är nu. Frukost på Linnégatan och jag undrar om det finns någon Antagonism mellan musiker i Göteborg och Stockholm?

”Nej, inte då” säger han och fortsätter tankfullt ”fast det är klart att i Stockholm har de alltid ”Heja-Sist”-tävlingen och sådant håller vi oss inte med i Göteborg”En tanke om ”I WOKE UP THIS MORNING WITH A GIANT CAT IN MY BED”

  1. Hej Täppas!

    Hittar ingen info om föreläsningar eller föredrag på din hemsida. Hur får man reda på sånt?

    //Madde

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.