SVÅRA STRAPATSER

Vistelsen på Köja Fjällhotell i Edsåsdalen får en ytterst dramatisk början. När vi ställt in våra väskor och går för att sätta tänderna i en trerätters middag råkar jag sticka in långfingret mellan karmen och dörren på gångjärnssidan varpå dörren slår igen. Det gör så ont att det slår vita pulserande blixtar.

Aj aj aj

Spolar med kallt vatten medan Greven ilar för att hämta plåster. Känner knappt smaken på middagen. Det är överbakad Kolja någonting samt en Rödingröra på Hällbröd.

Sover oroligt. Ok, jag har inte sågat av mig ena benet men jag är man och har klämt mig illa.

Plockar av plåstret vid frukostbordet. Det är köttfri måndag, och Greven är färdig att kasta upp. Vidar menar å sin sida att med ett sådant rejält svullet långfinger kommer jag att kunna göra oerhört kraftfulla ”Fuck You”-tecken.

Går med pojkarna till Ragnar och Amanda på skiduthyrningen varpå Greven plockar av mig mina kreditkort lika flinkt som när man strippar en julgran vid 20:a Knut och försvinner upp i backen.

Själv tar jag några djupa andetag av den stärkande fjälluften, vänder täcket, puffar till kuddarna och kryper tillbaka ned i sängen.

Att bestiga Mount Everest är kattskit jämfört med de motigheter som kantar vårat sportlov. Och så köttfri måndag på det!

Renfilé på en bädd av Murklor, var är du nu när jag verkligen behöver dig?

4 tankar om ”SVÅRA STRAPATSER”

  1. Åh stackars dig, det tycker jag verkligen och kan det lindra så ät din renfilé eller vad som helst:-), klart att dina barn tar hänsyn nu till ditt tillstånd. Kanske en fjälldoktor skulle titta på fingret? Även om de inte kan göra så mycket så är det skönt med lite medkänsla. Ha de nu bättre i fortsättningen Täppas!

  2. Jag önskar jag va där och kunde blåsa på fingret och åka i längspåret med dig imorgon! Men här är jag i stockholm och som en sann fogelbergare ska jag börja kolla efter skidkläderna imorgon såhär dagen innan jag kommer!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.