IN I DIMMAN

H pysslar i köket, hon väntar  en väninna och lagar en sufflé på laxresterna från Nyårsaftonen, medan Greven och jag tar en rask promenad runt byn.

Jag och Greven i dimman

Vädret är genomrått, dimmigt och, hävdar jag, som en Brittisk vinter.

“Hm” säger Greven ”Den engelska landsbygden på vintern befolkas av elaka människor”.

Han menar att Engelsk vinterdimma är ett veritabelt tillhåll för psykopatiska seriemördare. Det har han sett i diverse filmer.

Sanningshalten i detta är ungefär lika stor som att Kvicken var en notorisk  seriemördare.

Bra att Dan Josefsson fick pris som Årets folkbildare sedan han med sin bok och TV-dokumentär vaskat fram sanningen  ur den kvasipsykologiska dimman på Säters Psykklinik.

Bra också att årets pris för Villfarelse gick  till den s.k. “Strålskyddsförening” som bombar skolor med illa underbyggd skrämselpropaganda  beträffande trådlösa nätverk  och mobiltelefoner.

Hemma i huset igen ringer Jullan från Shanghai. Där är det +2 och strömmen har gått i hennes lägenhet. Hon säger att hon längtar till Jättendal men jag understryker att här är för jävligt fuktigt, dimmigt  och kallt.

Fast vi har förstås både Elektricitet och Jordvärme och om det kniper är det bara att köra igång bastun.

Hon kan äta en slags pannkaka innehållande kokt potatis och strimlor av kött från okänt djur. Kostar 3:- men är så stark att man behöver läska sig med en brandsläckare efteråt.

Läser ”Gone Girl” av Gillian Flynn och från nedervåningen  stiger en behaglig doft av Laxsufflé.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.