NÄTHAT, BEHAGSJUKA OCH VÅFFLOR

  Lördagskväll i timmerkojan och vi tar del av Robert Aschbergs Trolljägarna” del 2  i TV3. Näthat är lika vardagligt, tyvärr, som frukostflingor om man arbetar med ”Ring P1”. Första åren blev jag chockad  och dyster.

  Det var inte så litet skönt när Robban och hans team jagade upp en liten kvinnohatande råtta som under pseudonymen ”Diamanttjuven”, anonymt spytt sin kvinnoföraktande galla på nätet. Enligt uppgift såg han ut som vilken till Söder inflyttad hipster som helst. Luva, skägg och flackande blick.

  När det gäller tilltal finns väl ingen hyggligare än Mark Levengood. Han passar till allt, frånTV-programmet kring Prinsessan Victorias födelsedag till att göra kåserier i ”God morgon världen” i P1.

för några år sedan stötte jag ihop med honom i det berusade vimlet på Park Aveny under Bokmässan i Göteborg. Han hejade varmt och fint  varpå jag fick horn och bekräftade att jag hört honom göra ”Tankar för dagen” i P1.

  Jag var en elak Måns och han en helsnäll Pelle Svanslös som förväntansfullt slickade sig om läpparna i väntan på att jag skulle ställa fram ett fat med gräddigt beröm. Istället sa jag vasst:

”Ska du inte börja läsa Sjörapporten snart ?”

  Varpå vi tumlade åt olika håll i vimlet.

  Denna söndag hör jag hans kåseri i ”God morgon Världen” och till råga på allt elände är det riktigt bra:  Stämningsfulla bilder,  den fnoskiga mormorn,det gravallvarliga 1:a Majtåget i Helsingfors,  hembiträdet som skalar en apelsin till en utslagen blomma och Urho Kekkonens barnfientliga adjutant.    

 Pizza och våfflor

Söndag lunch promenerar vi  ned bland exalterade fågelkörer i dalgången och går längs Mellanfjärdsvägen upp till den profana Prästgården mitt i byn.  Hans & Kerstin Wahlman bjuder på vedeldad och stenugnsbakad pizza och våfflor.Vitt mjöl som blir till  högt blodsocker är inte mitt problem, hoppas jag, och jag glufsar i mig 2 stora Pizzabitar och 7 gräddfrasiga våfflor.

Pizza

  Vänner, bekanta, barn och barnbarn sitter i solen och njuter.

Pizzabak

Imorgon 09.30 får du gärna ringa P1 på nummer 099-510 10 och prata om vad som helst.

5 tankar om ”NÄTHAT, BEHAGSJUKA OCH VÅFFLOR”

 1. Varför är du, fru och son, skriven i Stockholm när du bor i Norrland?
  Är det ett skatteparadis du sökt…?

  1. Fredrik!
   Det heter ”Skrivna” i plural men oavsett det ska du inte bry din hjärna med var vi bor. Var det än är så är det inte några skatteparadis inblandade. Jag är för övrigt en varm anhängare av att betala skatt.
   Förresten, är du en sådan där Näthatare man hört talas om?

   Hej från
   Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.