VARA HÄR OCH NU

Att acceptera sin belägenhet, det var det jag talade om på Frösundavik och när saker och ting är som de är; man bryter ryggen,  hamnar i rullstol, blir blind,  tvingas handskas med omvärlden på ett nytt sätt eller  man får en sjukdom som gör att inget man  såg som det sanna inte längre är giltigt.

Man behöver inte ”Gilla läget” jösses vad jag avskyr det uttrycket, men det som inte kan förändras är det ingen möda värt att kämpa emot. Man får bygga på det som går att göra något åt.

Greven ringer från hotellet i SOHO i NYC, han har just vaknat och är oroad då H är på vift.

”Ska jag skicka räddningshelikoptrarna?” undrar jag som befinner mig på en byväg i Hälsingland. Dikena doftar av örter,  luften är full av skogens dofter och pigga insekter snurrar lystet runt min kropp.

Jag behöver bara trycka  på en knapp så svävar det inom fem minuter helikoptrar som i NYC  klättrar  ned från skyn.  Vältränade specialagenter i full skyddsmundering rinner ned längs rep, landar på taket till hotellet, tröstar Greven  och upprättar en skyddszon.

För mitt inre ser jag hur King Kong greppar H runt midjan och klättrar upp till en skyskrapas tak. Förmodligen är hon bara ute och ser sig om.

Några timmar senare ringer han från 5th Avenue. Han sitter på ett frukosthak, käkar omelett med H och gläds över att han hittat en butik som säljer General lössnus.

Jag mosar en mygga mot underarmen och tänker att man är var man är och  har det som man har det.

3 tankar om ”VARA HÄR OCH NU”

  1. Antingen du vill det eller ej vill jag ge dig några lästips, om du är klar med Ghostman (som jag f ö tyckte var lite för slabbig, men jäkligt skicklig): Gården av Tom Rob Smith och Bortfall av Ingrid Hedström. Det var deckarna, men den bästa på länge är av ett helt annat slag – Thommie Bayers Fallers stora kärlek. Ha en skön sommar! Kramar från Laholm!

    1. Kära Diana!

      Tack för tipsen!Jag lägger in dem i min lista som jag alltid har inför nästa biblioteksbesök.

      Kram och hälsningar från

      Täppas

      Och ja, visst var ”Ghostman” rätt slabbig men jag älskade den ändå.

  2. Jo så är det. Har en hälsing hos mig som i morgon ska gå igenom en cancerbehandling under tre veckor, fem dagar i veckan. Håll tummarna för honom! Du känner honom nog, men han vill vara hemlig. 🙂 Håll tummarna ändå. Så som man gör för alla människor. Det är kristeligt. Dom visar Ben Hur på TV nu fast det skulle vara andra och roligare komedier, men sånt är livet.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.