DRESSED TO KILL

Vinden i Sundsvalls Stenstad är inte  nådig när Maria och jag kommer till Västernorrlands pärla för att uträtta ett och annat. Hon ska hämta sin dotter och jag måste få tag på ett par drägliga kavajer. Jag kan inte, på söndag, komma till almedagsveckan som något ur ”Les Miserables”.

 

Människor, det är Eklund från Alnön och hans polare, dras till mig som flugor till en hästskit. De har just ätit en kraftig lunch med mycket dricka och är på väg till travbanan. Jag känner inte dem men de känner mig och min dotter TullaMaja genom radion.

”Hon blir fan bara bättre och bättre” säger Eklund och hans kompis instämmer.

Mig ser de som den Ogudaktiga Guddom som struntade i allt fint och heligt, spelade ”Runka mig med vita handskar på” på bästa sändningstid, skapade  ”Folkstorm”och fick en utskällning av SR:s vd.

H ringer mitt i alltihop och det är lite besvärligt att förklara läget. Maria tar hand om Eklund medan jag pratar med H.

Snart befinner vi oss på Erikshjälpen på Köpmangatan. Det är stort, fräscht och luktar inte sorgligt. Jag köper en svart linnekostym, en ljus kavaj och några skjortor, alltihop för 500:- plus 2:- för påsen.

På Erikshjälpen

När jag stiger i land på Gotland är jag inte den där snuskern som spelar porrvisor i P4 utan en välklädd Samhällsjournalist på väg att sända ”Ring P1” och delta i Gävleborgs läns landstings arrangemang.

Johnny Bode, önskar du kunde se mig nu.

Märkt

2 tankar om ”DRESSED TO KILL”

  1. Stilig Täppas! Lycka till i Almedalen!
    Du jag har lyssnat på Tulla-Maja vid ett flertal tillfällen och även de andra…Kan bara säga att Tulla-Maja är bäst av dem på RadioVästernorrland! Nummer två är Lars T! Kramar från Y-bussen åkaren Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.