DÖMA HUNDEN EFTER HÅREN, UTSEENDEFIXERING OCH RASISM

Några dagar efter hemkomsten från Visby och Almedalen finns  en sur smak kvar. Där var proppfullt av intryck och kanske är det en kvardröjande fadd smak av komplexfylld Tjänsteman/kvinna, lobbyist eller kvartspolitiker som visar Power Pointpresentationer och tuggar floskler som limpsmörgås?

Nej det är Özz Nûjen som retar mig. Han är så fin, god och välmenande mot allt vad diskriminering heter, men, under hans  pratshow vimlade det av nedsättande skämt byggda på skojoffrets utseende.

Fredrik Reinfeldt ser ut som en ledsen Teddybjörn, hahaha, Stefan Löfvén är grå och Folkpartiledaren är kort. Åsa Romson ser ut som en man medan Fridolin liknar en kvinna, jättekul. Allt det där stämmer förstås men är det verkligen det som är felet med dessa personer?

Prinsessan Madeleines man, Chris, ser så där löjlig ut som en man bara gör mellan utlösningens sammandragningar.

Det är ett fattigdomsbevis när en Stå Uppkomiker skojar om ytan istället för innehållet.

Det är lättaste vägen till gapflabb.

Det vore mycket hederligare, och mycket mindre fördomsfullt, att gyckla politikernas ärende i samhällsdebatten eller tala om ärvda privilegier och Monarkins vara eller inte vara.

Lika illa är det när musikrecensenter gör sig lustiga på publikens bekostnad. T.o.m. krönikörernas Mästare  Fredrik Strage, kan förfalla till det. Showen var skitdålig och publiken  såg fånig ut. (Takida)

Ute är himlen oskyldigt blå och solen häller ut hela hinken med smör och honung.

En sak som är bra med stränderna längs Nordöstra Hälsingekusten är att man kan vara hur tjock, smal, flintis eller krullhårig som helst, utan att någon höjer på ögonbrynen eller gör sig rolig.

Det är fritt fram.

8 tankar om ”DÖMA HUNDEN EFTER HÅREN, UTSEENDEFIXERING OCH RASISM”

  1. Du har en poäng där, vår Özz behöver inte göras sig rolig över hur vi ser ut. Han är rolig och har sina poänger ändå-
    Va jag är trött, gubben har kommit hem från ett endurolopp i Stångebro. Jag orkar inte bestiga några berg i dag, det får bli ryggläge.
    Solen skiner och jag är glad trots all trötthet.

  2. Speciellt påhoppen på Gudrun Schyman berör mig lite illa. Ska hon då aldrig slippa ifrån alkoholskämten…Tur att hon är stark!
    Njut nu när du är vid Hälsingekusten!
    Vi har det härligt vid Ångermanlandskusten. Jag lekte med min brorsdotters 6-årige son med båtar i havet igår.
    Vilken glädje att tillbringa några timmar med Edvin från Gällivare. Pigg o glad (det smittar av sig).
    Vi har snickrat ihop båten ”Viktoria” tillsammans han o jag. På den fraktade vi timmer o virke till England. ”Du förstår att England är en ö så dit kan man inte köra med några bilar”, ropade han glatt. Vi ska träffas till veckan igen o fortsätta leka med båtarna. Finns det nåt härligare än fantasirika ungar som är vana att vara ute o leka; sommar som vinter!

  3. Jag säger usch för Özz. Gudruns nya politik är inget annat än en sekt, men gud som jag beundrar denna starka människa Gudrun.
    Hej från Leo

    1. Synd Leo men jag tycker nog att du ute och cyklar och har väl så fel. Men det är ett fritt land där tom SD får existera så vi får tycka vad vi vill

        1. Leo ingen av oss har fel utan alla har rätt att tycka så länge det inte skadar någon.

  4. Hej Täppas, tänker också i de banorna när det gäller den visserligen roliga och smarta Özz, särskilt i hans egen föreställning som han hade tidigare, den var bra, men nu, både som statsminister och detta är tveksamt eller det sista på Gotland är inte tveksamt, borde inte förekomma, är inte roligt och inte smart, bara dumt. Tänkt lite på den recensenten också, Fredrik, min tro är att båda de här herrarna har en lite dålig självkänsla och självrespekt, de tror inte på sig själva riktigt helt enkelt och drämmer till för att lätta på trycket;-).

    Och Gudrun, nejnej, någon sekt leder hon inte, jag säger bara det. En smart kvinna, begåvad och vilket driv, sedan kan vi rösta på vad vi vill, så bra vi har det!

    Och så skönt Täppas när man kan ha vilka gympaskor som helst o s v och bara slappna av, så ska det va´. Ha en riktigt fin sommar i fortsättningen också! Här i stockholmstrakten är det också toppen, innan var vi nästan en månad i det underbara Yorkshire, där alla kallar mig darling och love:-), så roligt det är när busschauffören säger så och inte bara till söta dottern:-), blir både glad och uppiggad även om han säger det till alla och det är vackert i sig. Väntar på det i Stockholm nu:-)

    1. Hej Monica!

      Det var roligt att läsa om dina egna erfarenheter från Gotland i ett tidigare inlägg.

      Det är ju enm väldigt speciell ö det där och tullaMaja, min äldsta dotter, säger att man börjar mögla så snart man klivit iland. Så fuktigt är det.

      Och, vi gillar inte när man skojar om hur folk ser ut. Det är för billigt, och som du skriver, tyder på att den som gör detta har dålig självkänsla. En annan kvinna i min närhet, nämligen H, sa precis samma sak. Jag har så många kloka kvinnor i inom räckhåll.

      Önskar dig en skön sommar också!

      Hej från

      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.