VILSE I VÄLFÄRDEN

Vaknar  av att någon står med rondellslip  eller högtryckstvätt i gränden. Det låter som om denne hatar hela världen men kanske mest de boende i trakten. Ylande barn som förs till sina dagis kompletterar bilden: En ny dag randas  i Stockholm, fjärran från tystnaden i Jättendal.

Lyssnar på Jimmie Åkesson i ”Ring P1” där han okommenterat får säga  att det kan inte tillåtas bli för mycket invandrare för då är Svenskheten i fara.

Varför fick han inte frågan vad han menade med det: Vad är Svenskhet och hur exakt ser faran ut när denna hotas av invandrare? Vad betyder det, själv förstår jag inte alls vad som är så upprörande med att befolkningens sammansättning förändras.

Värdekonservativ människosyn bör kunna diskuteras.

Nu blev det istället en massa gullande.

Promenerar med Urban in under Djurgårdens köttiga grönska och ovanför den en stor blå himmel och en luft som är mjuk som en smekning.

Tränar med Marcus på Gymmet och jag berömmer honom för att jag fick en sådan helvetens träningsvärk i bröstmuskulaturen  efter förra träningspasset. Han vet inte riktigt hur han ska ta emot denna information: ”De flesta jag tränar vill inte ha träningsvärk alls. De vill jobba med kroppen  men absolut inte få någon känning efteråt”

Jag citerar Timbuktu ”Alla vill till himlen men ingen vill dö”.

Själv vill jag ha ordentlig träningsvärk, ett kännbart kvitto på att något har hänt.

På kvällen är det föräldramöte på Grevens gymnasium, Hermods gymnasieskola på Olof Palmes gata.

Det visar sig att eleverna ska få en PC istället för den utlovade MacBook Air. ”Det står ju det i skolans marknadsföring” påpekar en förälder.

Vi känner oss vilsna och snopna, ovana som vi är med de marknadslagar som styr det fria skolvalet.

En tanke om ”VILSE I VÄLFÄRDEN”

  1. som en ingenjör från kungens skola så tror att en PC är bästa valet och Kurt skall bli ingenjör.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.