LÅNG FÄRDS VECKA MED STÄDVAGN GENOM HELVETET MOT VILA

  Efter en vecka med ”Ring P1” surrar hjärnan som ett getingbo.

  Lämnar Radiohuset på Krönvägen i Sundsvall tillsammans med TullaMaja. Hon undrar: ”Var det en man i erat program, hörde kortreprisen igår kväll, som sa att det är skönt att dö?”

”Va! Skönt att dö?” Tänk, tänk. Blädder, blädder.

”Ja visst tusan, det var det faktiskt. Samtalet kom efter en annan man som menade att vi borde lära oss att dö.”

  Mobbning, mjölk och det riktigt vidriga, det som ger en sur eftersmak, att främlingsfientliga personer försökte ta politiska  poäng på knivmorden på IKEA i Västerås. Hänsynslöst uppradande av makabra detaljer, idiotier som rasister berättar för varandra med ögonen immiga av upphetsning. Skitkastning på nätet. Lögner som blir halvsanningar vilka sedan växlas upp till rena sanningar. Det sägs ju, och, man har ju hört.

  De anhöriga till offren struntar de i så länge det göder deras egna syften. Och så Björn Söder på det, vice talman och ideolog i SD som skriver på Facebook att det här dådet är ett resultat av massinvandringen.

  Var var han när Hagamannen i Umeå utövade brutalt våld på kvinnor för att inte tala om mannen i Torsåker, Gästrikland, som inte bara våldförde sig och mördade en liten flicka utan även, som det visade sig, hade våldtagit och tagit livet av en ung kvinna i Falun.

  Där gick det inte att hämta näring till främligshatet då gärningsmännen var Svenska som Dalahästar.

  Programmets kritiker menar att sådana där personer inte borde få höras men det är väl bättre att de får komma fram men underkastas en skur av frågor. Det leder alldeles säkert inte till att de tappar vare sig horn eller svans men alla andra får en bild av vilken  sorts människor det finns och hur de tänker.

  Sa jag inte att ”Ring P1” ibland blir en Städvagn genom Helvetet?

  TullaMaja skjutsar ned mig på stan, vi äter sallad på ”Bim”, handlar förnödenheter på ICA Esplanad  varpå hon sätter mig på 29:ams buss mot Jättendal.

Några pensionärer anfaller mig med rara tillrop och jag försöker vara vänlig tillbaka. Helst vill jag bara sluta ögonlocken för att snart vara hemma, kliva av vid Brandstationen och styra stegen hemåt.

  Går vilse igen,  vid järnvägsövergången där den redan ojämna grusvägen trasats sönder av tunga arbetsfordon, irrar lite hit och dit, men hittar till slut, öppnar svettig dörren, hänger av ryggsäcken och ställer undan påsarna. Hälsar på Rufus. Solen skiner och det är inte konstigt att det luktade tändvätska hela vägen upp längs G:a Riks 13.

  I fjärran hörs en Hemglassbil, det är helg och två dagar till nästa duvning i ”Ring P1”. Läsa och promenera. Rensa skallen. Inget särskilt. Ser fram mot väldigt mycket av inget särskilt.

  Men tack alla, och det lyste verkligen rött på alla linjer mest hela tiden, för att ni tog er tid att slå en signal.

3 tankar om ”LÅNG FÄRDS VECKA MED STÄDVAGN GENOM HELVETET MOT VILA”

  1. Damen, lägg ner ingen är intresserad. Vi vet alla vad Friedman hade för agenda.
    Läs lite historia så ser du behovet av invandring, kommer du ihåg invandringen till Amerika.
    Med ett stängsel där så hade inte Friedmans släktingar kommit in. Dvs inte kunnat fly från nazisterna/fascisterna, numera SD Sverige.
    Vi har ingen fri invandring som du kan hänga upp dig på.
    Vem körde taxin sist åt dig, vem körde tunnelbanan, vem lagade dina tänder? vem ror du torkar ditt arsle när du ligger på långvården en dag. Lägg ner.

    1. Hej ”anti SD”! Amerika kunde ha fri invandring på 1800-talet. För att de då inte hade en välfärdsstat. Folk invandrade till arbete – inte till bidrag. Idag har de inte fri invandring längre. Vi har den högsta invandringen i EU per capita. Flyktingarna färdas genom många länder för att komma hit. De vet ju att vi har de mest generösa bidragen av alla. De partier som förordar en fri invandring gör det för att de vill avskaffa vår välfärd och därmed kunna sänka skatterna. Men de vet att de vinner inga val på kravet att välfärden avskaffas. Därför förordar de istället fri invandring. Resultatet blir ändå till sist att välfärden kollapsar. Minns du Lucia-beslutet, som sosseregeringen fattade 1989? Då kom så många flyktingar att Sverige inte klarade det. Då beslutade man att endast ta in kvotflyktingar. Signalen gick ut och färre kom hit. Ingen anklagade sosseregeringen att vara hemska rasister. Idag kommer dubbelt så många hit. Men vi som idag vill återinföra Lucia-beslutet vi kallas rasister. Är det rimligt? Vi vill ju bara rädda vår välfärd. Alltfler ser ju nu att vår välfärd är hotad och Sverige blir allt otryggare. SD kommer att växa, för att SD är det enda förnuftiga partiet. OK? Ha det bra!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.