ÄNTLIGEN EN LÄSUPPLEVELSE

Det luktar barrskog, visset gräs och blöt mossa. Landskapet ligger som ett avätet smörgåsbord. Det som hädanefter serveras är snö. Vilken dag som helst.

Trött efter en natt jag inte kunde låta bli att lyssna vidare på ”In darkness visible” av Tony Jones, ligger på Storytel, försöker jag, makligt promenerande, långsamt smälta en hejdundrande läsupplevelse.

Anna, journalist och författare, har inte träffat sin ungdomskärlek, senast de råkades var under Studentupproret i Sydney Australien, och hon trodde han var död efter en väpnad attack i Kroatien, på 30 år. Han lever och sitter fängslad vid Krigsförbrytartribunalen i Den Haag.

Vidare har de en dotter som inte vet att han är pappan, lika lite som han är medveten om att han har en vuxen dotter.

Under alltihop ligger kriget och de etniska rensningarna i Balkan och blöder. Efter att ha lyssnat på den här dramatiska och fängslande boken blir motsättningarna mellan Serber, Kroater och Bosniska muslimer begripliga.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.