CYBER COWBOYS PÅ MOSEBACKE

Sitter i Gymmets roddmaskin, lyssnar på Graham Parker, väntar på PT-Maria och funderar över gårdagskvällens möte på Publicistklubben.

Satt med Martin i en soffa medan lokalen i Södra Teatern fylldes på. Mycket folk. Och förväntan i luften när representanter för Facebook ska svara på frågor är det en händelse i sig. Att vara på Facebook är ingen konst men att nå de ansvariga är svårt.

Robert Aschberg, PK:s ordförande, berättade om hur han haft betydande svårigheter för att få kontakt.

Facebook har blivit en viktig del i många människors liv, 2,5 miljarder användare lägger ut sina uppdateringar och företaget håvar in ungefär 500 miljoner varje dag.

Men vad är det som gäller, kan man lägga ut vad som helst?

Våldsamma kampsporter går bra men det är inte tillåtet att visa bilder på snor. Varför man skulle vilja lägga ut en rinnande näsa är kanske underligt men är snor avskyvärt och borde förbjudas.

Det har förekommit falska annonser där kända personer gör reklam för bitcoin och frågan är, åter igen, får man lägga ut vad som helst?

”Jag tror att förbud mot Falska Nyheter är farligare än själva de Falska Nyheterna” anmärker Martin och fortsätter ”Falska Nyheter har alltid funnits”.

Höjdarna från Facebook i Sverige har rakade skallar och femdagars skäggstubb. Cyber Cowboys.

Många tvärsäkra undvikande svar gjorde oss inte mycket klokare men som individ har man ett val: Att vara på Facebook eller inte vara.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.