FOGELBERGS LJUDBOKSPODD

Vinden sliter och drar i huset. Dörrarna på vid gavel och Rufus lubbar av och an, in och ut. Har han vårkänslor? Kan man ha det om man saknar pungkulor?

Förmodligen är han uppjagad över att avsnitt två av TullaMajas och min Ljudbokspodd ”Fogelbergs Ljudbokspodd” nu finns färdig att ladda ned.

 

FUNDERAR PÅ KISTA

Det är en skön känsla när planet lämnar marken, lättar och lyfter. Teoretiskt skulle det kunna inträffa något mankemang, och POFF! Och hela skiten exploderar. Det där händer så sällan att det inte är mödan värt att oroa sig.

Ändå kan jag inte låta bli att tänka på DÖDEN. Kanske för att så många tagit in årorna den här vintern eller för att jag inte kommer att hinna hem till Sven O Svenssons begravning i Jättendals kyrka. Alla begravningar har jag, tror att det är mycket vanligt, börjat tänka på min egen hädanfärd.

När planet kommit upp på flera tusen meters höjd får jag en lysande kistidé. Kökssoffan!

Det kan bli problem med längden och jag måste Googla på Rigor Mortis när jag kommer ned på marken och får kontakt med nätet igen. Det kommer säkert att gå bra och just en sådan här gång är det läge att tänka positivt.

BRYTER UPP FRÅN DUBROVNIK

Breaking up is hard to do. En kyrkklocka plingar några darriga slag.

Packningen är packad, min resväska, en allt mer sliten kasse från Kemtvätten, håller ihop och snart kommer Boza för att hämta upp oss för vidaretransport till Flygplatsen.

Vi, Maria och jag, sitter på sängen och funderar på vad vi varit med om. Dubrovnik, så urgammalt och konstgjort på samma gång. Men vilken glass och vilket makalöst kaffe.

Horder av Japaner med Selfiepinnar, udda Fantacyturister och katter som obekymrade strosar fram över alla dessa trappor, gränder och prång.

Pether ringer och berättar att det är skarpt läge för ”Fogelbergs Ljudbokspodd”. Nu ligger den ute klar att laddas ned och Annandag Påsk sänds den 14.30 i P1.

PAPEGOJPARTY

Kroatisk design. Det tar en stund innan jag löser duschmunstyckets gåta.

Sålunda nyduschade går vi, Maria och jag, till en liten marknad strax utanför Stadsmuren och helt nära den Gamla hamnen.

Träffar Katherine som säljer torkad kanderad frukt. Köper omedelbart, älskar torkad sockerrullad frukt, 2 påsar.

På gågatan inne i den Gamla Staden blir jag bekant med en Papegojentreprenör och posera, lycklig som ett barn, med 9 Papegojor.

Persongalleri

Täppas: Han som skriver Bloggen.
Greven: 18-årig son som går tredje ring på Gymnasiet och har bytt sina hyss mot flitiga extrajobb.
Jullan: 24-årig dotter och webdesigner. Bor i London.
Fillen: Felix 27-årig son, blandar studier med hårt kroppsarbete.
Nilas: Nilas 33-årig son som tillsammans med Maggen är föräldrar till Theodor och Thilda. Nilas är en grym mekaniker som bor i Hälsingland.
TM: TullaMaja 36, mamma till Hjördis. TM är radiojournalist i Sundsvall. Sänder var morgon, pigg som en lärka, SR Västernorrlands Morgonshow.
Hans: Flink Webbredaktör för Hemsida och Blogg.
Björn: Björn som brukar hålla till i Jättendal. Regissör, manusförfattare och gubb-bästis.
Sussie: Susanne. Kvinnlig bästis sedan tidernas begynnelse. Journalist. Sänder Stil i P1 fredagar 10:03.
Stanley: Stanley som är konstnär, bor i Delsbo och är gammal Hippiepolare.
Urban: Min gubbkompis, jobbar som psykiatriker och som jag brukar promenera med.
Maria: Träningsbästis i trakten av Jättendal och Gnarp. Enastående syntolkare av film.
Hans-Åke: Hans-Åke Bergman, bor i Djursta, Jättendal, hjälper mig med både det ena och det andra och driver Djursta redovisningstjänst.

Följ mig på Twitter